Puricii pot fi o adevărată pacoste, iar aceștia se pot înmulți și se pot răspândi prin casă destul de repede. Cu toate acestea, multe metode convenționale conțin substanțe chimice periculoase care pot dăuna pisicii dumneavoastră, precum și altor animale din casă. Dacă sunteți în căutarea unor alternative la repelenții chimici, continuați să citiți în timp ce enumerăm mai multe metode diferite de bricolaj pe care le puteți folosi în schimb. Pentru fiecare metodă, vom include o scurtă descriere, astfel încât să puteți vedea dacă este potrivită pentru dvs.

Cu toate acestea, înainte de a merge mai departe, dorim să subliniem faptul că remediile de casă nu reprezintă o alternativă la sfatul unui medic profesionist. Dacă animalul dumneavoastră de companie are o problemă gravă, vă rugăm să consultați imediat medicul veterinar.

Remedii de casă pentru a scăpa de purici

1. Așchii de cedru

Majoritatea pisicilor urăsc mirosul așchiilor de cedru, așa că nu veți dori să le folosiți în zonele pe care pisica le frecventează. Cu toate acestea, puricii și multe alte lucruri le urăsc, de asemenea, și mulți oameni au avut succes împrăștiind așchii de cedru de-a lungul perimetrului proprietății lor pentru a crea o barieră care să-i împiedice să intre în curte. De asemenea, așchiile de cedru vor respinge gândacii, furnicile, moliile, țânțarii și multe altele, astfel încât acestea oferă un beneficiu destul de mare proprietarului de casă.

2. Lămâi

O metodă eficientă de a ucide puricii care se află pe pisica ta este folosirea acidului citric. O abordare DIY ușoară pentru a dobândi acid citric este de a adăuga câteva lămâi tăiate felii, cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și de a o lăsa să fiarbă la foc mic timp de câteva ore la rând. Odată ce fierberea este completă, puteți îndepărta bucățile de lămâie și le puteți arunca. Treceți apa rămasă printr-o sită fină pentru a elimina cât mai multe particule mici și puneți soluția într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați-o pe pisică așa cum folosiți un pieptene pentru a ucide și îndepărta puricii.

CITEȘTE ȘI:
Ce trebuie să faci dacă pisica ta este înțepată de o albină sau de o viespe

Dezavantajul acidului citric este că pisica dvs. va urî și mirosul acestuia și s-ar putea să nu-i placă atunci când îl pulverizați pe ea. Majoritatea pisicilor nu le place nici când le pulverizați cu apă simplă, iar mulți stăpâni îl folosesc ca mijloc de descurajare pentru a le împiedica să se poarte urât, așa că va trebui să pulverizați cantități mici de apă la un moment dat pentru a nu speria pisica.

3. Oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere este o altă modalitate eficientă de a scăpa de purici la pisici. Cu toate acestea, spre deosebire de acidul citric, oțetul de cidru de mere va respinge doar puricii și nu îi va ucide. Eliminarea puricilor de pe pisica ta poate ajuta la eliminarea mai ușoară a celor rămași. La fel ca acidul citric, veți amesteca oțetul de cidru de mere cu apă și îl veți adăuga într-o sticlă cu pulverizator. Vă recomandăm o soluție de ¼ cană de oțet de cidru de mere la ¾ cană de apă.

4. Săpun de vase

Majoritatea mărcilor de detergent de vase sunt eficiente împotriva puricilor, deoarece le descompune exoscheletul și îi ucide rapid. Funcționează bine diluat în apă, iar ½ linguriță la 16 uncii de apă ar trebui să producă o soluție eficientă de ucidere a puricilor. Principalul dezavantaj al folosirii săpunului de vase este că acesta poate, de asemenea, să distrugă uleiurile importante care protejează pielea, uscând-o, provocând mâncărimi, zgârieturi și o creștere a pierderilor și a părului.

5. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai bune metode DIY pe care le puteți folosi pentru a controla puricii. Este destul de ieftin și va ucide puricii de pe pisica ta și din restul casei tale. Funcționează y deshidratând larvele de purici, astfel încât acestea nu au șansa de a se transforma în adulți. Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a ucide puricii va oferi și alte câteva beneficii. De obicei, pisicile nu se tem de el la fel de mult ca celelalte metode pe care le-am analizat până acum, iar bicarbonatul de sodiu poate fi o modalitate excelentă de a elimina mirosurile și de a împrospăta covorul.

CITEȘTE ȘI:
Este pisica mea în călduri? 7 moduri de a ști dacă pisica ta este în călduri

Se presară bicarbonat de sodiu pe covor și se freacă în blana pisicii noastre. Lăsați să stea o oră sau două și folosiți o perie pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu și puricii de pe pisică. Folosiți un aspirator pentru a ridica bicarbonatul de sodiu de pe covor, unde se află o mare parte din larvele de purici.

Știați că bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ține furnicile departe de mâncarea pisicii dumneavoastră?

6. Pământul diatomaceu

Pământul de diatomee este extrem de asemănător cu bicarbonatul de sodiu și funcționează în același mod. Este o rocă sedimentară moale, silicioasă, care este foarte absorbantă și poate chiar deshidrata și ucide puricii adulți. Dezavantajul pământului de diatomee este că este considerabil mai scump decât bicarbonatul de sodiu și ar putea usca pielea pisicii dumneavoastră.

Rezumat

În timp ce aceste remedii casnice sunt destul de eficiente, una dintre cele mai bune modalități de a ține puricii departe de casa ta este să folosești un produs comercial. Aceste produse sunt sigure și ucid puricii pe măsură ce ajung pe animalul dumneavoastră de companie, cu mult înainte ca aceștia să devină o problemă. Dacă sunteți împotriva acestor produse și insistați pentru o alternativă, vă recomandăm să folosiți bicarbonat de sodiu o dată pe zi până când nu mai vedeți purici. Așchiile de cedru vă pot ajuta să vă protejați proprietatea, iar dacă există un număr mare de purici pe pisica dumneavoastră în același timp, metoda cu detergent de vase îi va elimina în câteva minute.

Sperăm că v-a plăcut să citiți acest ghid și că ați găsit răspunsurile de care aveați nevoie. Dacă v-am ajutat să gestionați dăunătorii persistenți, vă rugăm să distribuiți aceste șase remedii casnice pentru a scăpa de purici pe pisici pe Facebook și Twitter.