Golden Retrieverii sunt câini buni, loiali și iubitori, care sunt animale de companie excelente pentru familie. Sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru un câine de familie bun. Nu numai că sunt veseli și demni de încredere, dar sunt și foarte iertători față de greșelile făcute de stăpânii neexperimentați. Golden Retrieverii sunt câini foarte adaptabili și se vor adapta rapid la stilul de viață al familiei tale. Există, totuși, câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a aduce un Golden Retriever acasă.

De ce sunt Golden Retrieverii buni ca animale de companie de familie

Pentru familiile active, Golden Retrieverii sunt o alegere excelentă de rasă de câini. Deși au nevoie de exerciții fizice, sunt mai mult decât mulțumiți cu două plimbări pe zi, alergarea ocazională și jocuri regulate de recuperare. Este important să aveți o mulțime de jucării pentru a-i împiedica să mestece obiecte nedorite.

Acești câini au reputația de a fi prietenoși cu toată lumea. Deși latră, este mai mult primitor decât înfricoșător. Este mai probabil ca golden-ul tău să ajute un hoț să intre în casă decât să îl alunge.

Golden Retrieverii sunt relativ ușor de dresat, deoarece au o dorință puternică de a-și mulțumi stăpânii. Cu toate acestea, sunt ușor de distras, așa că este important să aveți răbdare atunci când îi învățați lucruri noi. Pentru căței, un antrenament timpuriu de ascultare este adesea o idee bună pentru a le insufla o bază de bune maniere și calm.

Calități ale Golden Retrieverilor

Golden Retrieverii au o mulțime de calități care îi fac să fie buni câini de familie. Iată doar câteva dintre ele:

  • Sunt atletici în mod natural.
  • Au o blană frumoasă, aurie
  • Sunt câini veseli și prietenoși.
  • Le place să se joace
  • Sunt temperamentali și de încredere cu copiii
  • Se înțeleg bine cu alte animale
  • Sunt dornici să fie mulțumiți și sunt receptivi la dresaj
CITEȘTE ȘI:
17 alimente pentru oameni care pot fi consumate de câini în siguranță

Sunt Golden Retrieverii buni cu copiii?

Deoarece sunt foarte blânzi din fire, Golden Retrieverii sunt foarte buni cu copiii. Sunt câini de familie loiali, care au o dorință puternică de a-și mulțumi stăpânii.

Ca în cazul oricărui câine, copiii mici trebuie supravegheați întotdeauna atunci când interacționează cu un animal de companie. Golden Retrieverii sunt destul de mari și pot răsturna cu ușurință un copil mic, fără să fie vina lor. Copiii mici ar trebui să fie învățați cum să interacționeze cu câinele în mod corespunzător pentru a nu-l lovi sau a nu-l trage de păr.

Pentru familiile cu copii mai mari, Golden Retrieverilor le place să se „agațe” de oamenii lor, ceea ce îi face să fie un companion constant pentru copii.

Sunt Golden Retrieverii buni cu pisicile?

Golden Retrieverii sunt una dintre cele mai bune rase de câini pentru o casă cu pisici. Sunt blânzi și empatici și sunt fericiți să se împrietenească cu membrii familiei dumneavoastră feline.

Cele 6 aspecte negative ale deținerii unui Golden Retriever

Deși sunt niște câini de familie minunați, Golden Retrieverii au nevoie de un anumit nivel de îngrijire pentru a rămâne fericiți și sănătoși. Nu sunt câini care necesită puțină întreținere, așa că acest lucru trebuie luat în considerare. Mai jos este o listă de lucruri de luat în considerare în ceea ce privește îngrijirea unui Golden Retriever:

Au nevoie de multă mișcare.

Golden Retrieverii sunt câini de talie mare, așa că vor avea nevoie de cel puțin două plimbări pe zi, amestecate cu jocuri de preluare sau alte jocuri active.

CITEȘTE ȘI:
Când puteți face baie unui cățeluș? Care sunt riscurile?

Puii tineri de retriever sunt foarte exuberanți.

Creșterea unui pui de Golden Retriever nu este pentru cei slabi de inimă. Va trebui să fiți sârguincios în ceea ce privește dresajul, deoarece ei sar foarte mult, sunt cunoscuți pentru că au „zoomies” de cățeluș și le place să vă roadă lucrurile.

Golden Retrieverii pot fi „guralivi”.

Adoră să mestece lucruri și să care lucruri de colo-colo. Cu toate acestea, pot fi dresați cu privire la ce au și ce nu au voie să mestece. Acest comportament poate fi atenuat în mare parte oferindu-i câinelui dvs. o mulțime de jucării și obiecte de mestecat.

Au nevoie de îngrijire și periere regulată pentru a evita încurcăturile și preșurile din părul lor lung.

Sunt câini care pierd mult păr. Dacă cineva din casă are alergii sau dacă nu sunteți dispus să curățați în mod constant părul de câine, este posibil ca aceasta să nu fie rasa de câine potrivită pentru dumneavoastră.

Golden Retrieverii se plictisesc ușor , iar un câine plictisit este egal cu un câine neastâmpărat.

Fără o stimulare fizică și mentală adecvată, ei au potențialul de a deveni distructivi, așa că este important să vă asigurați că nevoile lor sunt satisfăcute zilnic.

Ei sunt „hoți”.

Retrieverii au fost crescuți pentru a recupera și transporta păsările de vânat înapoi la stăpânii lor în timpul excursiilor de vânătoare. Din acest motiv, goldens iau instinctiv lucruri și le mută prin casă sau vă aduc lucruri din alte încăperi. Deși nu este un comportament distructiv, poate fi deosebit de deranjant pentru persoanele cărora le place să țină totul ordonat și la locul lui.

CITEȘTE ȘI:
17 întrebări importante pe care să le pui unui crescător de câini (Ghid 2023)

Gânduri finale

Golden Retrieverii sunt una dintre cele mai bune rase de câini pentru familii. Sunt loiali, afectuoși și le place să se joace. Acești câini sunt ușor de dresat, nu latră neîncetat și se înțeleg bine cu alte animale. Fiind câini foarte adaptabili, se pot potrivi în aproape orice stil de viață.

Golden Retrieverii sunt căței perpetui și acționează în consecință până la vârsta adultă. Este important să fiți conștienți de natura lor foarte energică înainte de a primi unul dintre acești câini iubiți în casa dumneavoastră. Tendința lor de „recuperare” a obiectelor din casă poate fi atrăgătoare pentru unii, dar deranjantă și frustrantă pentru alții.

Nu există un câine perfect, ci doar unul care se potrivește perfect pentru familia dumneavoastră. Dacă alegeți un Golden Retriever, acesta vă va aduce cu siguranță dragoste și bucurie pentru mulți ani de acum încolo.