Una dintre cele mai importante întrebări pe care și le pun părinții de pretutindeni este dacă un câine va fi sau nu potrivit pentru copiii lor. Atunci când adaugă un nou prieten în familie, părinții trebuie să ia în considerare toate unghiurile posibile în timp ce navighează pe apele maternității.

Vestea bună este că Golden Retrieverii se înțeleg foarte bine cu copiii și sunt câini de familie fantastici – mulți consideră Golden Retrieverul cel mai bun câine de familie pe care îl poți avea. Așadar, dacă te gândeai să adaugi un Golden Retriever în familia ta, ei se vor potrivi de minune.

Temperamentul Golden Retriever-ului

Golden Retrieverii sunt cunoscuți pentru temperamentele lor blânde, prietenoase și curtenitoare. Golden Retrieverul este dornic să mulțumească și se agață de oameni, ceea ce îl face un companion excelent pentru copii.

Este, de asemenea, o rasă foarte tolerantă când vine vorba de bătăi dure, așa că este puțin probabil să aveți parte de agresivitate față de copil, mai ales dacă îl socializați corect pe Golden Retrieverul dumneavoastră.

Sunt membri devotați ai familiei care vor avea grijă de oamenii lor și au o bună inteligență emoțională. Ei vor folosi acest lucru pentru a avea grijă de familiile lor fizic și emoțional.

Cu copiii

Golden Retrieverii sunt niște câini de familie grozavi. Sunt loiali și ușuratici, ceea ce îi face o alegere bună pentru familiile cu copii mici. Sunt toleranți față de jocul dur și nu vor mușca sau pocni dacă copilul dumneavoastră învață încă să interacționeze cu câinii cu respect.

Cu alte animale

Golden Retrieverii sunt câini prietenoși care vor încerca să se împrietenească cu alți câini pe care îi întâlnesc. Golden Retrieverii își vor păstra dispoziția blândă și amabilă cu străinii, umani sau nu. Așadar, sunt animale de companie bune pentru persoanele care au deja alte animale de companie.

CITEȘTE ȘI:
Puteți composta fecalele de câine și de pisică?

Nivelul de exerciții al Golden Retriever-ului

Un alt factor care face ca Golden Retriever să fie un câine de familie excelent este faptul că sunt câini foarte activi. Ei împachetează un temperament prietenos și jucăuș în cu energie nelimitată pentru a se juca cu copiii dumneavoastră. Golden Retrieverii se pot juca ușor, dar la nesfârșit cu familiile lor.

Sunt Golden Retrieverii buni ca primii câini?

Golden Retrieverii sunt populari ca primii câini din cauza naturii lor. Sunt dornici să fie mulțumiți și răspund foarte bine la antrenamentul de ascultare. Golden Retrieverii sunt alegeri populare pentru dresajul câinilor de serviciu datorită modului în care răspund bine la dresaj.

Combinația dintre temperamentul lor ușor de suportat și cât de ușor sunt de dresat îi face să fie niște câini excelenți pentru stăpânii debutanți. Aceste trăsături îi fac, de asemenea, să fie o alegere bună pentru părinții care pot avea mai puțin timp pentru a se dedica antrenamentului și creșterii câinilor lor.

Golden Retrieverii au, de asemenea, cerințe reduse de îngrijire, în ciuda blănii lor lungi și luxuriante. Golden Retrieverii au nevoie să fie îmbăiați doar o dată pe lună sau de fiecare dată când încep să miroasă puțin ciudat. Ei trebuie să fie periați de câteva ori pe săptămână, dar această corvoadă nu necesită mult timp. De asemenea, vă poate ajuta să vă familiarizați copiii cu părțile mai puțin distractive ale deținerii unui animal de companie.

Golden Retrieverii sunt, de asemenea, câini sănătoși care, în general, vor rămâne alături de familia dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp. Desigur, există întotdeauna posibilitatea unor accidente ciudate sau boli, dar un cabinet veterinar excelent vă va putea ajuta să vă păstrați Golden Retrieverul sănătos.

În cazul în care cumpărați de la un crescător, viitorii părinți de animale de companie ar trebui să caute dosarele genetice ale noului lor prieten pentru a se asigura că au fost depistați pentru displazie de șold, boli de inimă și afecțiuni oculare congenitale.

CITEȘTE ȘI:
Câinilor le plac băile? De ce o iau razna după o baie?

Ajutați-vă copiii să învețe să interacționeze cu câinii

În timp ce Golden Retrieverii sunt în general toleranți față de comportamentul copiilor, aceasta nu este o scuză pentru a le permite copiilor dvs. să vă maltrateze câinele. Părinții ar trebui să își folosească Golden Retrieverul ca pe un instrument de predare pentru a-și ajuta copiii să învețe să interacționeze cu animalele. Copiii mici trebuie să fie întotdeauna supravegheați atunci când se joacă cu animalele.

Faptul că copilul dumneavoastră va ajuta la îngrijirea și păstrarea unui nou companion cu blană, ajutându-l la hrănire, la antrenamentul de obediență și la plimbarea câinelui, îl poate ajuta să învețe că deținerea unui animal de companie este mai mult decât distracție și jocuri.

Părinții ar trebui, de asemenea, să își învețe copiii despre limbajul corporal al câinilor. Aceasta ajută la protejarea nu doar a copiilor, ci și a câinelui dumneavoastră și a câinilor străini pe care copilul dumneavoastră i-ar putea întâlni în public. Deși Golden Retriever-ul dumneavoastră ar putea tolera duritatea, mulți câini nu o vor face, indiferent de rasă. Copilul dumneavoastră trebuie să știe cum să respecte limitele animalelor pe care le-ar putea întâlni.

Există multe modalități prin care părinții pot face tranziția mai ușoară atât pentru câine, cât și pentru copii.

Prezentarea noului dvs. câine copiilor dvs.

Atunci când le prezentați copiilor dvs. noul câine, este esențial ca aceștia să știe să rămână calmi și să facă liniște. Noul dvs. câine se va afla într-un loc nou și înfricoșător, iar oamenii și animalele cu care sunt obișnuiți să fie înconjurați vor dispărea.

Dacă copiii dvs. țipă și se emoționează prea tare atunci când interacționează cu noul dvs. câine, câinele se poate speria și poate reacționa negativ.

CITEȘTE ȘI:
Cum să păstrezi câinii calzi și sănătoși iarna (17 sfaturi)

Încurajarea copiilor dvs. să se ghemuiască și să întâmpine în liniște noul lor prieten în familie va contribui mult la educarea copilului dvs. cu privire la modul adecvat de a interacționa cu animalele. De asemenea, vă va ajuta câinele să se simtă în siguranță și va crea încredere între câine și noua sa familie.

Limbajul trupului pe care ar trebui să îl cunoască copiii tăi

Copiii ar trebui, de asemenea, să fie învățați limbajul corporal al câinilor. Câinii nu pot folosi cuvinte pentru a ne spune că nu le place cum sunt tratați. Așadar, copiii trebuie să fie învățați cum să citească semnalele pe care le dau câinii noștri.

În timp ce a învăța să înțelegi limbajul câinelui tău este o experiență continuă, copiii ar trebui să înțeleagă ce înseamnă când coada câinelui este băgată între picioare și cum să recunoască ochiul de balenă înainte ca un câine să fie adus în familie.

Înțelegerea acestor semnale va contribui la menținerea siguranței copiilor dvs. în preajma tuturor câinilor, nu doar a dumneavoastră.

Concluzie

Golden Retrieverii sunt unul dintre, dacă nu chiar cei mai buni câini de familie. Dispozițiile lor prietenoase și blânde îi fac să fie o alegere excelentă pentru părinții cu copii mici. Părinții se pot folosi de natura jucăușă și blândă a Golden Retriever-ului pentru a-și ajuta copiii să învețe să interacționeze cu câinii și cu alte animale.

Dacă vă gândiți să adăugați un Golden Retriever în familia dumneavoastră, verificați adăposturile locale pentru Golden Retriever și mixuri de Golden Retriever înainte de a face cumpărături. Multe adăposturi au căței sau câini adulți tineri care au nevoie de case și le-ar plăcea ca familia ta să le ofere un cămin pentru totdeauna!