Primim o mulțime de întrebări despre ce rase de câini sunt hipoalergenice. Din păcate, Golden Retrieverii nu posedă această calitate, dar nu din motivul la care probabil vă așteptați. Golden Retrieverii pierd destul de mult din păr, ceea ce îi face automat destul de nehipoalergenici, conform cunoștințelor populare.

Cu toate acestea, lucrurile sunt un pic mai complicate decât atât. Sincer, nu există deloc un câine hipoalergenic. Cei care suferă de alergii la câini nu sunt alergici la părul de câine; ei sunt alergici la părul de animale de companie. Toți câinii creează păr și, prin urmare, toți câinii vor provoca alergii.

Pentru a înțelege pe deplin de ce Golden Retrieverul nu este hipoalergenic, haideți să aruncăm o privire la ce sunt alergiile la câini, pentru început.

Alergiile câinilor

Atunci când cineva are alergii la câini, sistemul său imunitar atacă în mod eronat proteinele pe care le produc câinii ca și cum ar fi un invadator străin. Bineînțeles, proteinele nu sunt dăunătoare. Dar, dintr-un motiv sau altul, sistemul imunitar crede că sunt.

Toți câinii produc proteine. Se găsesc în principal în pielea, saliva și urina lor. Deoarece toți câinii produc aceste proteine, toți câinii vor provoca alergii.

Faptul că își lasă sau nu părul nu pare să aibă prea mare legătură cu faptul că un câine creează sau nu simptome de alergie. Studiile au constatat că rasele care pierd părul și cele care nu pierd părul, „hipoalergenice”, creează și răspândesc același număr de alergeni.

Mai mult, unii câini hipoalergenici produc mai mult Can f 1 – care este proteina la care sunt alergici cei mai mulți dintre cei cu alergii la câini. Prin urmare, unii câini care sunt etichetați ca fiind hipoalergenici pot fi opusul hipoalergenicului.

Prin urmare, deși mulți oameni pot susține că anumiți câini sunt hipoalergenici, nu există nicio dovadă că este așa! Din acest motiv, nu recomandăm nimănui care suferă de alergii la câini să adopte o rasă cu un nivel scăzut de blană cu intenția că aceasta nu îi va provoca simptome. Cel mai probabil, tot o va face.

Cu toate acestea, există o căptușeală de aur. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce simptomele de alergie la câinele dvs. special. Aceste metode funcționează cu toți câinii, inclusiv cu Golden Retriever.

CITEȘTE ȘI:
Mops Pugs sunt animale de companie bune? Ce trebuie să știți!

Deoarece toți câinii produc aproximativ același nivel de alergeni, nu există prea multe motive pentru a lua o rasă cu un nivel scăzut de scuturare în locul unui Golden Retriever. Atât câinii cu sau fără bălegar pot avea nivelul de alergeni oarecum controlat.

Reducerea nivelului de alergeni al unui Golden Retriever

Cel mai bun mod de a reduce nivelul de alergeni al unui Golden Retriever este să îl îmbăiați în mod regulat. În mod obișnuit, nu trebuie să îmbăiați foarte mult un Golden Retriever. Cu toate acestea, atunci când aveți alergii la câini, spălarea câinelui poate ajuta la eliminarea multora dintre acești alergeni.

Mai exact, spălarea reduce semnificativ nivelul de proteină Can f 1 cu până la 84%. Această proteină este cel mai frecvent alergen.

Cu toate acestea, studiile au constatat că trebuie să spălați câinele de cel puțin două ori pe săptămână pentru a le menține nivelul de alergeni scăzut. Vă recomandăm să folosiți un șampon pentru piele sensibilă pentru a reduce uscăciunea pe care câinele o resimte în urma acestor băi repetate, deoarece prea multe băi pot face ca blana să fie lipsită de uleiuri benefice.

De asemenea, este esențial să țineți câinele departe de camera persoanei alergice. Prin crearea unei „zone fără alergeni”, numărul total de alergeni cu care persoana intră în contact va scădea. Prin urmare, simptomele sale vor scădea și ele adesea.

Filtrele de aer pot fi, de asemenea, la îndemână pentru cei care suferă de alergii. Un filtru HEPA poate capta o mare parte din alergeni înainte ca aceștia să aibă șansa de a cauza probleme. Totuși, va trebui să vă țineți de curățarea filtrului.

În plus, cei care suferă de alergii au adesea mai mulți factori declanșatori. Dacă puteți reduce contactul lor cu alți alergeni, este posibil să le reduceți și simptomele din jurul câinelui. Cei care au o mulțime de alergeni diferiți suferă adesea cel mai rău.

De asemenea, puteți încerca un tratament medical, cum ar fi pastilele antihistaminice. Este esențial să lucrați cu un medic care să vă înțeleagă dorința de a vă păstra animalul de companie. Adesea, există lucruri medicale pe care le puteți face pentru a reduce efectul câinelui asupra simptomelor dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
De câte proteine au nevoie câinii seniori?

Nu toți Golden Retrieverii sunt la fel

Nu toți câinii produc aceiași alergeni. Există, din punct de vedere tehnic, șase alergeni diferiți pe care câinii îi pot produce. Cu toate acestea, nu toți câinii produc aceiași alergeni. Prin urmare, dacă sunteți alergic doar la un singur alergen, probabil că puteți găsi un Golden Retriever pe care îl puteți păstra.

De exemplu, numai câinii masculi intacți produc Can f 5. Această proteină este creată în prostata lor. O treime dintre toți cei care suferă de alergii sunt alergici la această proteină în mod specific.

Dacă sunteți alergic doar la această proteină, probabil că puteți avea o femelă Golden Retriever fără probleme. Uneori, masculii fixați sunt o opțiune bună, având în vedere că nici ei nu produc această proteină.

Cu toate acestea, trebuie să fixați masculul înainte ca acesta să ajungă la maturitate, deoarece va începe să producă această proteină. Din acest motiv, recomandăm cu precădere femelele atunci când este posibil. Cu toate acestea, dacă aveți un câine mascul, repararea lor ar putea rezolva multe dintre problemele dumneavoastră.

Acestea fiind spuse toate acestea, poate fi dificil să vă dați seama dacă sunteți alergic în mod specific la această proteină sau la o alta. Majoritatea testelor de alergii la câini folosesc toate proteinele deodată, ceea ce nu vă permite să știți la ce proteine specifice sunteți alergic.

Prin urmare, de multe ori trebuie să cereți să fiți testat pentru fiecare proteină în parte. Acest lucru este posibil, dar de multe ori trebuie să fie solicitat în mod explicit.

Desigur, este posibil să fiți alergic la Can f 1 și Can f 5 simultan. Prin urmare, trebuie să vă testați pentru toate acestea înainte de a decide să adoptați o femelă Golden Retriever, deoarece acestea produc toate celelalte proteine canine.

Este un Golden Retriever rău pentru alergii?

Golden Retrieverii nu sunt în mod specific mai răi pentru alergii decât orice alt canin de pe piață. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că sunt potriviți pentru cei cu alergii. Depinde de gravitatea alergiilor și de proteinele specifice la care sunteți alergic.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp trăiește un Husky? (Date și fapte privind durata medie de viață)

Dacă puteți ține pasul cu unele întrețineri esențiale, cum ar fi toaletarea, atunci puteți adesea să păstrați cu succes un Golden Retriever dacă aveți alergii. Ei nu sunt în mod specific mai rău pentru alergii decât alți câini, deși pot provoca reacții.

Concluzie

Golden Retrieverii nu sunt hipoalergenici. Cu toate acestea, niciun câine nu este cu adevărat hipoalergenic.

În ciuda mitului comun, oamenii nu sunt alergici la părul de câine – ei sunt alergici la proteinele pe care le produce câinele lor. Câinele produce aceste proteine sub formă de piele, salivă și urină. Toți câinii produc piele. Prin urmare, toți câinii produc, de asemenea, alergeni.

În multe cazuri, câinii „hipoalergenici” produc alergeni în același ritm ca și câinii care varsă păr, cum ar fi Golden Retriever. Aceștia răspândesc acești alergeni în jurul lor în aceeași măsură.

Prin urmare, o persoană cu alergii este la fel de probabil să aibă o reacție alergică la Golden Retriever ca și la pudel. Totuși, aceasta este o veste excelentă dacă doriți să dețineți un Golden Retriever și aveți alergii la câini. Aveți la fel de multe șanse să păstrați confortabil un Golden Retriever ca animal de companie ca orice altă rasă.

Din fericire, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a preveni ca alergenii câinilor să vă deranjeze – chiar dacă aveți alergii la câini. Îmbăiatul câinelui de două ori pe săptămână reduce aproape în totalitate alergenii de pe blana acestuia, de exemplu.

Dacă aveți alergii la câini și doriți să păstrați un Golden Retriever, este pe deplin posibil. Va trebui doar să faceți câțiva pași în plus!