Dacă vă plimbați pe culoarul cu mâncare pentru pisici s-ar putea să aveți o impresie greșită despre pisici. Majoritatea alimentelor pentru pisici care stau pe rafturi în aceste zile prezintă un amestec de legume, fructe și carne, în încercarea de a le oferi pisicilor „tot ceea ce au nevoie” într-o singură masă. Este posibil să găsiți chiar și câteva cereale și orez amestecate. Din păcate, nu de asta au nevoie pisicile.

Poate vă întrebați dacă pisicile sunt omnivore. Răspunsul la această întrebare este simplu. Nu, nu sunt. Pisicile sunt carnivore de bună credință. Spre deosebire de alte carnivore care pot trăi cu fructe și legume, pisicile au nevoie de carne pentru a fi sănătoase. Pisicile sunt considerate carnivore obligate. Acest lucru înseamnă că trebuie să consume alte animale pentru a supraviețui.

Haideți să aflăm mai multe despre pisica carnivoră și de ce nu sunt omnivore. Acest lucru vă va ajuta să le oferiți cea mai bună dietă posibilă pentru o sănătate generală mai bună.

Care este diferența dintre omnivore și carnivore?

Carnivorele supraviețuiesc cu carne. Acest lucru înseamnă că, indiferent dacă animalul se află în sălbăticie sau în captivitate, carnea este principala sursă a dietei lor. Gura unui carnivor este concepută pentru a sfâșia carnea și a zdrobi oasele dacă este nevoie. Maxilarul unei pisici se mișcă în sus și în jos, ceea ce o face mai potrivită pentru a mânca carne. Tractul digestiv scurt al pisicii dumneavoastră este, de asemenea, conceput pentru viața de carnivor. Sucurile lor gastrice sunt mai acide, ceea ce le face să fie mai bine echipate pentru a face față bacteriilor care pot rezulta din consumul de carne.

CITEȘTE ȘI:
Pot două pisici să împartă o litieră? Tot ce trebuie să știți!

Omnivorele, pe de altă parte, mănâncă atât plante, cât și animale. Dinții lor se mișcă dintr-o parte în alta, ceea ce le permite să mestece mai ușor verdele. De asemenea, este obișnuit ca omnivorele să aibă maxilare mai puțin puternice, având în vedere că își pot susține dieta cu fructe și legume în loc de carne în principal.

Pisicile sunt carnivore obligate

S-ar putea să fiți curioși în legătură cu termenul de carnivor obligat. Aceste animale trebuie să își satisfacă nevoile nutriționale ale corpului lor consumând alte animale. Pisicile sunt considerate carnivore obligate. Ele au nevoie de mai multe proteine decât majoritatea celorlalte animale. Această proteină se găsește mai ales în carne, nu în plante.

În sălbăticie, pisicile își satisfac cu ușurință nevoile nutriționale prin capturarea unor prăzi mici. În captivitate, poate fi mai dificil pentru pisici să obțină proteinele și alte elemente nutritive de care au nevoie din cauza alimentelor pentru pisici cu care le hrănim adesea. Din fericire, majoritatea companiilor producătoare de hrană pentru pisici completează nevoile pisicilor prin adăugarea de nutrienți în alimentele lor. Din fericire, majoritatea pisicilor de casă nu observă diferența.

De ce hrana pentru pisici nu este complet făcută din carne?

Poate vă întrebați de ce companiile producătoare de hrană pentru pisici includ atât de multe fructe și legume în hrana lor. Ar putea exista mai multe motive pentru acest lucru, dar cel mai larg acceptat este costul. Este mult mai ieftin să adaugi plante și materiale de umplutură în hrana pentru pisici în loc de proteine simple. Deși majoritatea companiilor producătoare de hrană pentru pisici susțin că nu acesta este motivul, pare să fie cel mai logic.

CITEȘTE ȘI:
Pisica face pipi în afara cutiei de nisip? 11 motive și cum să o oprești

Multe companii producătoare de hrană pentru pisici susțin, de asemenea, că aceste vegetale adăugate sunt bune pentru dieta pisicii. Deși s-ar putea să nu fie ceea ce ați considera periculos pentru pisici să mănânce o dietă bogată în fructe și legume, acest lucru este împotriva naturii lor. Din fericire, hrana umedă pentru pisici prezintă mai multe surse de proteine. În timp ce un pui nu este ceva ce o pisică ar ucide în mod obișnuit în sălbăticie, cele mai multe dintre ele oferă versiuni de pește și carne pentru a permite pisicii dvs. să aibă ocazia de a gusta carne adevărată atunci când mănâncă.

În concluzie

După cum puteți vedea, pisicile nu sunt omnivore. Aceste feline pline de energie au nevoie de carne pentru a trăi. Deși am adus pisicile în casele noastre, eliberându-le de nevoia de a vâna prada pentru a supraviețui, trebuie să ne amintim de adevărata lor natură. Asigurându-ne că mănâncă alimente cu carne inclusă, ne putem ajuta prietenii felini să își atingă obiectivele nutriționale fără a fi nevoie să le suplimentăm dieta. Țineți minte acest lucru atunci când răsfoiți raionul de hrană pentru pisici din magazinul dumneavoastră preferat.