Pare un lucru atât de simplu încât probabil că nici nu v-ați gândit prea mult la locul în care veți pune litiera pisicii dumneavoastră atunci când ați adus-o acasă. Acum, vă uitați prin casă și vă întrebați care este cea mai bună locație pentru litieră. Ar trebui să fie într-un colț, sau într-o cameră principală? Este bine să o ascundeți unde nu va fi văzută sau chiar contează?

Pentru pisica ta, cu siguranță contează. Și, sincer, ar trebui să conteze și pentru dumneavoastră. Litiera poate emite cu siguranță niște mirosuri neplăcute pe care nu ați vrea să le simțiți în bucătărie, de exemplu. Dar nu puteți să ascundeți litiera într-o cameră greu accesibilă și să renunțați la ea. Trebuie să existe un compromis astfel încât atât tu cât și pisica ta să fiți mulțumiți de amplasarea litierei.

Nu vă faceți griji, nu este atât de dificil pe cât pare. Îți vom oferi câteva reguli simple de urmat care îți vor facilita alegerea locului perfect pentru ca felina ta să-și facă nevoile.

Unde să amplasezi litiera pentru pisică

1. Locul în care pisica dvs. își petrece mult timp

Este o idee bună să puneți litiera într-o cameră în care pisica dvs. se află des. Dacă există o anumită cameră sau zonă spre care observați că pisica dvs. gravitează, acela ar putea fi un loc bun pentru a lua în considerare amplasarea litierei.

2. Un loc liniștit

Pisica dvs. nu se va bucura de zgomote puternice în timp ce încearcă să folosească litiera. Orice zgomot puternic poate fi un stres pentru pisica dumneavoastră în această perioadă, inclusiv televizorul și aparatele electrocasnice, cum ar fi mașinile de spălat și uscătoarele. Aceste tipuri de zgomote pot face ca spațiul să pară înspăimântător pentru pisica dumneavoastră, determinând-o să evite zona în care se află litiera. Firește, acest lucru poate duce la unele comportamente nedorite, cum ar fi să-și facă nevoile în afara litierei.

CITEȘTE ȘI:
Pisicile pot fi dresate ca și câinii? Ce trebuie să știți!

3. Trebuie să fie ușor de accesat

Dacă pisica dvs. nu poate ajunge la litieră, nu o va putea folosi. Deși ar putea fi convenabil pentru dvs. să aveți litiera ascunsă într-un colț, dacă pisicii dvs. îi este greu să ajungă acolo, atunci va fi mai puțin probabil să folosească litiera.

4. Zona cu trafic redus

Cel mai bine este să plasați litiera într-o cameră care nu este foarte circulată. Un hol aglomerat nu este un loc grozav pentru o litieră, deoarece traficul pietonal constant poate descuraja pisica să o folosească aici.

5. Asigurați-vă că spațiul este bine luminat

Oamenii nu sunt singurii care sunt nervoși din cauza întunericului. Este obișnuit ca copiii să se teamă de întuneric, dar chiar și pentru o pisică, o cameră întunecată poate fi stresantă. Asigură-te că încăperea cu litiera pisicii tale este bine luminată și în întregime vizibilă, astfel încât pisica ta să se simtă confortabil când intră în ea.

6. Departe de alte litiere

Problemele legate de litieră apar adesea în gospodăriile cu mai multe pisici. Unele pisici s-ar putea simți confortabil să folosească doar anumite litiere sau doar în anumite zone. Atunci când aveți mai multe pisici, amplasarea litierelor lor este și mai importantă. Asigurați-vă că toate litierele sunt distanțate între ele, de preferință în camere separate. De asemenea, asigurați-vă că aveți mai multe litiere decât pisici. De exemplu, dacă aveți trei pisici, ar trebui să aveți cel puțin patru litiere.

Unde nu trebuie să puneți o litieră

1. Zonele aglomerate

Dacă în încăperea în care se află litiera pisicii dumneavoastră trec oameni în mod constant, atunci pisica dumneavoastră nu o va găsi suficient de liniștită pentru a o folosi. Orice cameră care este folosită în mod constant este un loc prost pentru a pune litiera. Intrările și bucătăriile sunt locații groaznice pentru o cutie de gunoi, deoarece prin ele trec adesea oameni sau se adună acolo.

CITEȘTE ȘI:
Ce pot da unei pisici pentru stomacul deranjat?

2. Locuri cu acces limitat

Nu puneți litiera într-un loc care nu este întotdeauna disponibil pentru pisica dumneavoastră. Uneori, oamenii pun litierele în baie, ceea ce pare să aibă sens. Cu toate acestea, dacă ușa se închide, pisica ta ar putea sfârși prin a rămâne blocată afară, fără a avea unde să se ducă decât în casă.

3. Oriunde este zgomot

În timp ce spălătoria pare a fi un loc minunat pentru a pune o litieră, deoarece este la distanță, dar în general ușor de accesat, zgomotul mașinii de spălat și al uscătorului în funcțiune ar putea fi un factor de descurajare major pentru felina ta. Veți dori să evitați să puneți litiera în apropierea oricărui lucru care vă va speria sau intimida pisica, deoarece acestea pot împiedica cu ușurință pisica să folosească litiera.

4. Un loc nou

Pisicilor nu le plac schimbările. Pisica dumneavoastră se va obișnui ca litiera să fie într-un anumit loc. Dacă o mutați brusc, o veți dezechilibra și pisica nu va mai ști unde să se ducă. Odată ce ați stabilit un loc pentru litieră și pisica dvs. se adaptează, nu o mai mutați. Lăsați litiera acolo, ca nu cumva să vă confruntați cu consecințele mutării ei, cum ar fi faptul că pisica dvs. va avea brusc accidente în toată casa!

5. Locuri în care pisica ta nu merge

Litiera trebuie să fie amplasată într-un loc în care pisica dumneavoastră chiar merge. Dacă pisica dvs. nu intră niciodată într-o cameră, atunci acea cameră este probabil o alegere proastă pentru amplasarea unei litiere. Pisica dumneavoastră ar putea chiar să fie speriată sau intimidată de anumite locuri din casa dumneavoastră din motive pe care nu le cunoașteți. Punând litiera într-unul dintre aceste locuri, s-ar putea să puneți o barieră mare între pisica dvs. și utilizarea litierei.

CITEȘTE ȘI:
Cum să împiedici pisicile să se cațere pe pervazul ferestrelor

Concluzie

Amplasarea litierei pisicii tale pare mai ușoară decât este, deși nu trebuie să fie prea complicată. Trebuie să fie un loc ușor accesibil pentru pisica ta, dar totuși liniștit și puțin retras. Pisica dvs. nu vrea să fie deranjată de mult trafic pietonal în timp ce folosește litiera, iar dvs. nu vreți să fiți inundat de mirosurile urâte care însoțesc în general litierele. Urmând liniile directoare pe care le-am prezentat, ar trebui să puteți găsi o locație potrivită în casa dvs. care să satisfacă toate aceste nevoi. Cu o amplasare corectă a litierei, toată lumea din casă va fi mai fericită.